Научете Повече за Масажите, Които Предлагаме

“Султански” масаж

Наричали са го още масаж на боговете или султански масаж. Масажът на четири ръце ще ви предостави едно незабравимо усещане. Той се изпълнява едновременно от две професионални масажист – терапевтки в пълен синхрон на движенията и ще оставят у Вас трайни и незабравими спомени. Използват се ароматни масла.

Масаж „ Антистрес”

Стрес е нова дума в речника. Бабите и дядовците ни я нареждат в списъка на непонятните за тях пубертет, интернет, акселерация…Стресът е болестта на Новия век и на новите хора, оборудвани с iPhones и дневна програма, разграфена до последната секунда. Отделете 60 минути от напрегнатия си график, за да вземете най-ефективното и модерно хапче срещу болката на нашето ново време. Антистрес-масажа е уникален по рода си и включва масаж на главата, зоните на стъпалата и дланите, както и общ масаж на цялото тяло. Целта му е не само отстраняване на физическата умора, а и своеобразно освобождаване на психическото напрежение. След подобна процедура цялото ви тяло е отпочинало, а духът ви е успокоен. Заедно с премахването на напрежението от раменете, лицето, врата, се подобрява и кръвообращението. Този вид масаж не причинява болка, целта му е пълна релаксация и действително приятно изживяване. Затова е препоръчителен при най-различни ситуации, включително лека депресия, подтиснатост и стрес.

Антицелулитен Масаж

Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж. Именно с негова помощ се подобрява кръвооросяването на тъканите. Увеличеното кръвоснабдяване от една страна носи повече кислород, който подпомага изгарянето на мазнините, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфния застой и отстранява токсините и отпадните продукти на метаболизма. За да има по-голям ефект от антицелулитния масаж е важно засегнатите зони да се третират с качествени продукти, целта на които е да се абсорбират добре през епидермиса и да въздействат на мастната клетка, като я освободят от съдържанието й. Антицелулитният масаж е подходящ както за мек, така и за твърд и за оточен целулит, при който се прилагат специални техники. Антицелулитният масаж усилва кръвообращението и обменните процеси в подкожно-мастния слой, когато се прави в съчетание с антицелулитни кремове и е време всяка жена да проумее, че може да си помогне.

Балийски Масаж

Балйският масаж включва 6 различни масажни стила – Релаксиращ, Тайландски, Хавайски, Ломи-Ломи, Шведски и Балийски, сменящи се на всеки 10 минути. Масажът се прави като се работи с палците, с кокалчетата на прьстите, с рьце от китката до лакътя и с лакти, рисувайки ритмични, танцувални движения по цялото тяло. Масажът подобрява кръвообращението, увеличава потока на полезни вещества, стимулира лимфната система а и освобождава душата от безпокойства, страх, притеснение и други негативни чувства.

Масаж “Индийска Приказка”

Индийския масаж от глава до пети е дълбока, масажна терапия с благовонни масла, основана на аюрведичната философия. Той е бил част от традиционния семеен живот в Индия в продължение на хиляди години, помагащ за облекчаване на стреса, заболявания и укрепване на връзките в семейството чрез физическа привързаност. Страхотен е, ако имате проблеми с концентрирането. Ако, Вие често имате схванат врат или рамене, индийския масаж може да увеличи мобилността на ставите и гъвкавостта в проблемните области. Дълбокото „месене” също увеличава кръвообращението и лимфния поток. Ефекти от Индийския масаж: • Премахва сковаността и напрежението в тялото. • Балансира тялото и увеличава гъвкавостта. • Подобрява кръвообращението и движението на лимфата. • Влияе положително на нервната система. • Засилва имунната система. • Увеличава достъпа на кислород в цялото тяло. • Засилва имунната система. • Спомага за освобождаване от натрупаните токсини. • Спомага за емоционален и ментален баланс. • Прави ни по-здрави, енергични и красиви. Този цялостен масаж с благовонно масло (от главата до петите) помага за изхвърляне на токсините и зарежда тялото с позитивна енергия. Масажиста прилага натиск върху кръвоносната и лимфната система и така балансира движението на техните потоци. Този масаж е идеален за хора страдащи от безсъние. Препоръчвам, масажа да се изпълни с масло от ПАЧУЛИ и КАСИС, за да се насладите и усетите истински – духа на Индия! Съществува поверие, че аромата на пачули привлича богатството. Пачулито тонизира организма, ускорява процесите на обновяване на тъканите. То ограничава апетита, затова е полезно за хора, желаещи да отслабнат.Едновременно с това, възпрепятства задържането на течности в организма. Енергетика на маслото – благородния, топъл аромат на пачули прогонва негативните емоции, пробужда към творчество, лекота на мислите. Помага да се справим с всяка ситуация, изискваща анализ и интуиция.

Класически Масаж

Здрав дух в здраво тяло! Прилага се с цел цялостно релаксиране и тонизиране на организма. Стимулира имунната система и освобождава тялото от умората, оптимизира кръвообращението и намалява напрежението в мускулите. След този масаж тялото се чувства свежо и тонизирано поради засилването на кръвообръщението и изхвърлянето на токсините. Класическият масаж е чудесен метод за подобряване дейността на нервната система. Използват се специални масла, кремове и лосиони. Класическият масаж се препоръчва за профилактика и лечение на някои заболявания, за корекция на фигурата, отстраняване на умората и мускулното напрежение, подобряване общия тонус на организма. Подходящ е за хора, подложени на ежедневен стрес и напрежение.

Масаж “ГУА-ША”

Гуа-ша е уникален китайски лечебен масаж, познат още от древността. Буквално гуа-ша означава нещо подобно на стържа болест (“гуа” – стържа, “ша” – болест, драскотини, вид обрив по кожата). При масажа гуа-ша се използва теорията за меридианите на китайската медицина. Техниката е била толкова разпространена и хората са вярвали в нейните лечебни свойства, че всяко селище в Китай е имало своя гуа-ша терапевт. Членовете на семейството, дори прилагали един върху друг за изцеляване на различни болежки и предавали от поколение на поколение. Използват се различни предмети по време на масажа. В древността това са били животински рога, кости и монети. Днес нещата не са се променили много – използват се плоски леко вдлъбнати пластини със заоблени краища, направени от кравешки рог или нефрит. Обикновено масажът се извършва на гърба и врата. Мястото се намазва с крем или олио, за да се улесни прокарването на пластината. “Стърженето” на кожата се извършва от горе надолу по посока на циркулацията на кръвта. Преди да се решите да си направите гуа-ша масаж трябва да знаете, че процесът не е болезнен, но по кожата остават червени или по-тъмни петна. Това не трябва да ви тревожи – петната показват, че мястото е излекувано от определени проблеми. А тъмните петна всъщност са спукани капиляри. Чрез лек натиск и прокарване на плоскостите по кожата се стимулира притока на кръв, премахва се отрицателната енергия и лимфните течности от тялото. Процесът засилва имунната система. За какво още може да ви помогне гуа-ша: - Схващания и болки в гърба, крайниците и кръста; - При простудни заболявания, висока температура, кашлица; - Умора, стрес; - Болезнен менструален цикъл; - Дихателни проблеми; - Храносмилателни проблеми.

Масаж “Светът е за двама”

За да сте в хармония със себе си, половинката си и заобикалящия Ви свят, подарете си един необикновен подарък. Предлагаме Ви масаж “Светът е за двама”- релаксиращ или тонизиращ масаж на цяло тяло, с ароматни масла – иланг-иланг, лавандула и розмарин, в приятна релаксираща обстановка. Включва цяло тяло. Масаж “Светът е за двама” е чудесен повод да подарите на себе си и своята половинка мигове на пълен релакс, да избягате от ежедневния стрес и грижи. Всеизвестна е обновяващата сила на масажа, която ще почувствате както в тялото, така и в мислите си, и тя ще ви помогне да се върнете към ежедневието обновени и енергични. А най-хубавото е, че ще изпитате цялото това удоволствие едновременно със своята половинка.

Масаж „Тиан де”с бамбук

Масажът с бамбукови пръчки идва от древността – методиката е разработена в Древния Китай. Бамбуковата пръчка е лека и куха. С нея тялото се точи. Движенията много наподобяват тези при разточване на големи кори за баница. Само на пръв поглед обаче, защото те бързо се сменят с по-необичайни – барабанене, почукване, потупване. В един момент бамбукът бързо и ситно барабани по гърба като крила на колибри. Песента на бамбука не е монотонна. Всеки път звучи различно или замлъква, когато пръчките сменят положението и техниката на натиск. Има движения, с които се прави масаж подобен на вакуум. Кухата част на бамбука “засмуква” част от кожата на принципа на вендузите. Това подобрява циркулацията на кръв и на лимфа. Техниката е особено ефективна при целулит и оттекли крака. Масажът дренира тъканите, стимулира метаболизма и отделянето на токсини. Циркулацията на кръвта и лимфата се усилва. Отровите се изхвърлят активно и клетките се възстановяват по-бързо. А усилената обмяна на веществата помага за премахване на излишните мазнини. Дренажът ефективно бори целулита. Това е една от добрите терапии срещу портокаловата кожа. В съчетание с подходящ хранителен режим, приемането на много вода и повече движение, тази терапия помага за ефективно справяне с целулита. Дървото носи мистични послания. Бамбукът е свързан със символиката на източната философия и помага на духа да постигне мир и хармония. Всеки човек, както и бамбукът, е пластичен и същевременно устойчив. Няма значение дали става дума за тялото или за духа. Затова древните смятали, че всеки от нас носи духа на дървото. Бамбукът наистина е универсално растение. То може да се яде. В изисканите ресторанти по света сервират бамбукови кълнове. С него се строи, правят се мебели. От фибрите му тъкат дрехи, правят завивки и матраци, които са по-меки от памучните, а в същото време попиват и абсорбират влагата. Древните народи вярвали, че бамбукът има собствена, уникална енергия. Той расте нависоко, сякаш се стреми да изгради мост между земята и небесния рай. Към това ни връщат и имената на съвременните терапии Spirit of SPA и Tian Di Bamboo massage , което означава ” рай на земята ” и действително “превежда” смисъла на този масаж. Бамбуковият масаж се препоръчва при затлъстяване, свръх тегло, целулит, а също при физическа и умствена преумора, намалява мускулното напрежение, възвръща енергията и тонуса на тялото

Масаж за Бременни

Релаксиращ масаж на гръб по време на бременност, на много удобен за целта масажен стол или кушетка (по Ваш избор). Работи се със специални масажни масла, предотвратяващи стриите, които задължително, съпровождат бремеността. Препоръчвам масажа, при тежест в краката и болки в гърба. Освен удоволствие, масажът носи и много ползи за организма, особено през бременността, когато женското тяло се променя: центърът на тежестта се измества, а натоварването на гръбначния стълб нараства многократно. Това води до напрежение в мускулите на гръбнака, тежест в кръста и болки в краката. Настъпват изменения в ставните връзки. Бурни промени търпи и хормоналната система. Всичко това изисква по-специален подход към тялото на бременната и добри познания за анатомията и физиологията й. Масажът при нея е по-бавен и плавен, без силни, груби и много дълбоки притискания. Той може да се прави както в първите месеци, така и при напреднала бременност (не е нужно да лежиш по корем). Позите за масаж са в лицев лег, страничен лег както и в седнало положение. Това гарантира не само удобство на бъдещата майка, но и безопасността на бебето. Голяма полза и облекчение масажът носи и след раждането – с помощта му много по-бързо се прибират коремът и матката, укрепват се мускулите, възвръща се много по-бързо и безпроблемно физическата форма, особено ако се комбинира с определени целенасочени физически упражнения.

Масаж с Лавандула

Релаксиращ масаж с лавандула – лекарство срещу напрежението на нашето съвремие: спокойствие, наслада и блаженство за всичките ви сетива! Като цяло лавандулата влияе доста благоприятно върху човешкия организъм. Притежава нервноуспокоително, болкоуспокояващо, дезинфекционно и пикочогенно действие, последното от което се дължи на терпинеола. Маслото и/или спиртни разтвори се използват профилактично при неврастении, сърдечни неврози и мигрени. В нашата народна медицина се използва и дори при шизофрении, парализи, газове в червата, гастрит, безсъние, виене на свят, ревматизъм, ускорено сърцебиене, главоболие и стомашно-чревни колики.

Масаж с Лимон и Розмарин

Розмаринът съдържа в листата си много етерични масла, танини, горчиви вещества, флавоноиди, тритерпинови киселини. Етеричните масла, които се съдържат са от борнеол, камфен, камфор и цинеол. Заради значителното си съдържание на ценни вещества, билката е била използвана за лекуване на болести още през Средновековието. Тя има тонизиращо и ободряващо действие, а може да се използва за укрепване на организма. Добре е да се пие екстракт от билката от болни, които са прекарали тежка инфекция. Поради факта, че възбужда секрецията на стомашните жлези, билката е полезна за подобряването на храносмилането. Доказано е, че има противохерпесно действие. Ако се правят компреси от розмарин раните обикновено зарастват по-бързо. Може да се използва и за лечение на различни гинекологични заболявания у жените. Действието на билката повлиява на болни от менингит, епилепсия, задух, сърдечни болки, болки в корема и червата, кожни обриви и умствена умора. Срещу натрупана умора и стрес билката може да върне чувството за лекота. Лимоновото етерично масло подпомага организма да се пребори с инфекциите – простуди, грип, бронхит, синузит, температура, главоболие. Използва се за ароматизиране на въздуха предотвратява разпространението на инфекции; препоръчва се за извеждане на шлаки, при целулит. Помага при главоболие, гадене, световъртежи, предизвикани от преумора. Намалява кървенето на рани на кожата и венците, има бактерицидно действие; избелва зъбния емайл и предпазва от развитието на кариес, освежава устната кухина. Действа при гъбички по кожата, лунички, петна по кожата, ухапване от насекоми. Препоръчва при хора с мазна кожа и черни точки.

Масаж с Лимонова Трева

Лимонова трева е билка, която е ценена заради аромата и специфичния си вкус (с нотки на цитрус, джинджифил и др.). Тя е известна също и като цитронела, а ботаническото й име е Cymbopogon ciatrus. Тя се използва широко в азиатската кухня, особено в Тайланд, Малайзия и Виетнам. Освен за кулинарни цели, лимонената трева може да се използва и в медицината. Лимоновата трева има антимикробни и антибактериални свойства. Тя е полезна при лечението на инфекции на стомаха, дебелото черво, пикочните пътища и на рани. Тя помага за лечението на заболявания като коремен тиф, инфекции на кожата, хранително отравяне и помага против неприятна телесна миризма. Тъй като съдържа аналгетични свойства, маслото от лимонен трева помага за облекчаване на главоболие, ставни и мускулни болки. Лимоновата трева притежава и антипиретични свойства, които са полезни за понижаването на температура.

Масаж с Мед

Меденият масаж на тяло с мед от акация, силно тонизира целия организъм и е особено ефективен при артроза, коксартроза и спондилоза и има добър ефект при хора с белодробни и чернодробни заболявания. Сладкият масаж може да ви помогне и ако страдате от главоболие, безсъние и депресия. От него чудесно и много бързо се повлияват хора, които страдат от хронична умора и такива, които се възстановяват след тежко заболяване. Този масаж въздейства на организма директно чрез кожата и прилаган като терапия, му помага много по-бързо да се самопочисти от отровите, които е натрупал в себе си. Ако имате добра фантазия, можете да си го представите като помпа, която просто изсмуква натрупаните с годините токсини в тъканите на тялото. Освен това, при него ефектът е двоен – медът изтегля токсините от организма, а витамините, микроелементите и другите полезни вещества, които той съдържа, попадат в него. Важно: След масажа третираните с мед части на тялото на бива да се мият със сапун или шампоан и да се мажат с козметични продукти. Кожата да се мие само с чиста вода. Колко често: Когато сме в добро здраве е достатъчна една процедура месечно за прочистване на организма и изхвърляне на отровните вещества. При болни- един път седмично, а при по-сериозни акутни състояния- два пъти. На страдащи от ставни заболявания се препоръчва масаж с мед два пъти в месеца. При целулит- 10-15 процедури, провеждани през ден. Масажат с мед е особено ефективен при: · Сърдечно-съдови болести · Стомашно-чревни болести · Функционални смущения на панкреатичната жлеза · Чернодробни болести · Слаби бъбреци · Всички ревматични болести на мускулите и ставите · Артрози · Алергии (изключват се случаите на алергии към меда) · Гъбични заболявания на червата или други органи · Хронична хрема и болести на носна кухина · Синдром на хронична умора (SFS) · Всички състояния на отпадналост, свързани с остаряването или поради други причини · Нарушена жизненост и слаба работоспособност · Нарушения на нервната система от всякакав вид · Главоболие · Проблеми със съня (трудно заспиване) · Депресии · Нарушения на менструалния цикъл при жените · Нарушена потентност и безплодие · Всички възможни заболявания,предизвикани от отровите на замърсена околна среда · Бавно възстановяване след тежки заболявания · След операции

Масаж с Топли Билкови Торбички

Масажът с билкови торбички се препоръчва при безсъние, главоболие, преумора и стрес, понижен имунитет и др. Най-често билковите торбички (предварително загряти) се поставят върху гръбначния стълб и върху дланите. С помощта на две билкови торбички и специфични масажни движения, последователно се обработват краката и стъпалата, след това се преминава към гърба, раменете, ръцете и врата. Билковите екстракти едновременно се вдишват и се абсорбират от кожата. Топлите торбички могат да се поставят на определени части от тялото, с цел да отпуснат мускулите, да стимулират обмяната и освежат кожата. Торбичките, които са основен “инструмент” на масажа, предварително се пълнят със сухи билки. Правят се различни комбинации от лечебни растения и семена. Подбират се различни билки в зависимост от индивидуалното състояние и желания ефект. Най-често в тях влизат маточина, мента, мащерка, невен, лайка и др. Специална лампа със свещ загрява маслото да е топло, почти горещо, а пламъкът поддържа температурата на маслото до завършване на процедурата. Маслото, което попива в билките, изтегля екстракт от активните съставки на лечебните растения, а масажът го разнася по кожата и му помага да проникне по-дълбоко. Ефектът е троен: от натиска на масажа; от топлото масло ; етеричните масла на билките.

Тибетски масаж

Тибетският лечебен масаж е една от най-старите форми за масаж на земята. Всяка култура си има начини за облекчаване на човешките здравословни проблеми. Тибетската медицина и медитация имат повече от 5500-годишна традиция. Този масаж се основава на петте най-стари елемента: земя, вода, огън, вятър и пространство. Ако петте елемента се поддържат в баланс, умът и тялото работят с пълен капацитет.Тибетската медицина има различни методи, описани и практикувани от векове. Сред тях е и масажът (Ku-nye, произнася се “Coon-Yee,”), който е един от най-практичните и ефективни методи за възстановяване на енергията и поддържане на баланса в човешкия организъм. В Тибет думата Ku означава да нанасяш олио, а Nye – да осъществяваш натиск, чрез различни движения. В лечението Ku Nye масажистът се фокусира върху специфични части от тялото, като този вид масаж използва натурални продукти като сусамово олио, зехтин, масло от сандалово дърво.Тибетските методи за масаж, освен различни масла, използват поставяне на камъни, кал и билки. Тибетските (Тай билкови) лапи имат способността да предизвикват дълбок мускулен релакс. По този начин масажът използва топлина, за да отвори порите, за да се абсорбират билковите екстракти. Този масаж е идеален за болезнени мускули и стави. Тибетският масаж е особено ефективен при следните заболявания: Неврологични проблеми, включващи вкочаненост, ишиас, парализа; Физиологически и емоционални дисбаланси, включващи тревога, депресия, унилост, липса на концентрация, безсъние; Женски здравословни проблеми, включително предменструален синдром, нередовна менструация; Проблеми, свързани със стреса, включително главоболие; Болки в гърба; Напрегнати мускули, стави и ставни връзки, скованост във врата и раменете; Лошо кръвообращение; Груба и суха кожа; Болки в петата. Положителните последствия след масажа освен облекчаване на оплакванията, са подобрен апетит, засилен метаболизъм, по-добър сън, повишена енергия и добро настроение!

Масаж с Кестени

Кестените са богати на минерали, витамини, фитонутриенти, манган, мед и калий, витамин В6, фолиева киселина, тиамин, рибофлавин, витамин К и ниацин и не на последно място Витамин С, почти колко при лимоните, което ги прави отличен избор за масаж на тяло, придвайки му енергия и здраве. Известни са открай време като източник на енергия, също биват използвани като средство за подмладяване на кожата. Кестените балансират енергийните нива в организма. Слънцето, животът и радостта са събрани в един малък лъскав плод – кестена!
Call Now Button